Pages

Thursday, January 7, 2010

January to-do-lists




sememangnya musim sejuk memang membuatkan feel untuk ke school sangatla low
lagipun musim sampling pun lambat lagi
tapi saya ada beberapa graduate classes untuk bulan ni, yang ni memang wajib takleh miss
saya teringat lecturer saya kat UMT tu dah pesan, cari ilmu sebanyak mungkin di sini, jangan bazirkan peluang yang ada di depan mata
so, itula prinsip yang saya pegang sekarang untuk jalani hidup sebagai PhD student di bumi UK ni
enjoy tetap enjoy tapi bile study saya akan cube fokus (walaupun kadang2 terlari2 sikit fokus) huhu


minggu depan maybe akan jumpa sv untuk hand over database yang dah berbulan saya update
memang lama sebab data tu banyak giler!
sv pun kata 'take ur time' ,'awak kan ada 3 tahun kat sini, or awak nak habiskan PhD awak dalam 2 tahun?' hehe
so, sekarang ni tengah menunggu email dari en. sv untuk confirm tarikh nak jumpa die


untuk januari ni, saya plan:
- nak tunjuk research plan untuk tahun depan kat sv
- bagi database dan bersedia terima tugas baru untuk update analisis
- baca lagi banyak jurnal
- sign up untuk BMS


mood cuti masih lagi berbekas, tapi saya kene kuatkan semangat. takleh leka selalu.
huh!!
chaiyok!





2 comments:

H A N I said...

chaiyok akira-chan! fighting! (sambil genggam tangan) hee.. =)

A.k.i.r.a ~ c.h.a.n said...

tq hani! mmuuahx!