Pages

Tuesday, January 19, 2010

Plagiarism checker


i came across to one of this Malaysian student's blog and found some catchy stuff that i think i should share with you guys especially kepada rakan2 seperjuangan yang sedang sambung belajar di seluruh pelusuk dunia
credit to abehafis for the info

it is a software that can detect whether our writings are truly original or vice versa
dan saya rasa memang sangat sesuaila untuk saya yang tengah2 nak merangka isi kandungan tesis saya nanti
hopefully pemberitahuan awal ini akan buat saya sentiasa alert semasa merangka draft tesis

it is free of charge and believed to be powerful than TURNITIN.. (yeka?)
it is you, who could answer it
buat masa ni, saya belum try lagi, baru nak kenal software ni pun..hehe

sila klik di sini untuk download software ini

2 comments:

H A N I said...

haah, mmg ader software camtu..org tau time wat final year project dulu. so lpas ni, budak2 x bleh simply copy n paste jer..huhu..

A.k.i.r.a ~ c.h.a.n said...

bagus kan hani? :)